عدد الرسائل : 684تاريخ الميلاد : 16/07/1983العمر : 41جنسيتك : مصريتوقيع المنتدي : 17/06/2008
موضوع: الحوواشى فى المطبخ المصرى 09.09.09 11:31
الحوواشى فى المطبخ المصرى
إضغطي هنا لعرض الصورة بكامل حجمها . أبعاد الصورة الأصلية 761x528 .
المقادير
2 كيلو لحم مفروم 4 بصلات متوسطة الحجم 2 أو 3 فلفل حار حسب الرغبة 2 فلفل رومي حبة طماطم ملح، فلفل، بهارات 4 رغيف عيش
الطريقة
1. يقطع البصل والفلفل والطماطم قطع صغيرة وتخلط جميع المقادير مع بعضها مع اللحم المفروم والملح والفلفل والبهارات 2. توضع كمية مناسبة من الخليط فى كل رغيف ثم يدهن الرغيف بقليل من الزيت حتى لا يلتصق ويلف بورق الألمنيوم (قصدير) ويدخل الفرن درجة حرارة 250 ف (120 س) وبعد ربع ساعة يقلب على الوجه الآخر وننتظر حتى تمام النضج وبالهناء والشفاء.
مصريه وافتخر عضو جديد
عدد الرسائل : 684تاريخ الميلاد : 16/07/1983العمر : 41جنسيتك : مصريتوقيع المنتدي : 17/06/2008
موضوع: رد: الحوواشى فى المطبخ المصرى 10.09.09 11:45
[/b] المكونات.. مكوناته الاساسيه.. خبز(شامي او بلدي”قمح”) نصف كيلو لحم مفروم.. ثمرة بصل كبيرة.. .شحم حيوان بكميه قليله جدا(يمكن الاستغناء عنه..و الاستعاضه عنه باي ماده دهنيه اخرى كزيت الذره او الزبد او اي مسلي نباتي اخر).. ملح فلفل بهار.(البهارات هي احد اسرار طعمه الشهي انا بستخدم بهارات مكونه من القرفه و جوزة الطيب و الكبابة الصيني و القرنفل..و الكزبرة الخضراء..و ورق لورا و حبهان مطحونين ناعم جدا) اضافت من عندك..(غير اساسيه) ثمرة فلفل اخضر. .مكعبات طماطم.. بابريكا(الفلفل الاحمر الحلو). .كزبرة خضراء.. ورق فويل (الومنيوم..قصدير) الطريقه بالصور… المكونات..
يتم خلطهم جيدا..
بنفرد قطع الدهن في قاع صنية الفرن..بهذا الشكل…
ثم نأخذ كميه من الخلطه السابق اعدادها و فردها بداخله..
النصف كيلو يكفي لاعداد خمسة ارغفه او يزيد..(حسب الرغبه)
بنغطيهم بالفويل..و يدخلوا فره ساخن جدا لمدة خمس دقائق ثم تهدأ عليهم النار مدة نصف ساعه..و هذا شكلهم..